lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de març, 2010

Multitudinària manifestació a Roma contra Berlusconi

Una multitudinària manifestació ha tingut lloc aquest dissabte a la cèntrica plaça del Poble de Roma en protesta contra el govern de Silvio Berlusconi i el decret llei amb què intenta aconseguir la readmissió de la llista del seu partit a la província de Roma en les pròximes eleccions regionals del Lacio de finals de març.

La concentració, convocada per l'oposició de centreesquerra i que ha congregat més de 200.000 persones, segons els organitzadors, s'ha convertit en una festa contra la "deriva antidemocràtica" de Berlusconi i el seu executiu, una cosa que han denunciat, entre d'altres, els membres del moviment popular Popolo Viola.

"Aquesta és una crida a les armes democràtiques", ha dit el líder de l'opositor partit italià dels Valors (IDV), Antonio Di Pietro, en arribar a l'acte, que ha estat retransmès en directe pels mitjans italians i en què l'exmagistrat ha afirmat que el d'Itàlia és un govern "model Nerón".

"Els ciutadans han d'estar cada cop més informats per anar a les urnes amb coneixement democràtic. El fenomen Berlusconi és una anomalia en tot Itàlia, que ha crescut gràcies al sistema de la informació, que està a les seves mans. Ha intentat fer creure als italians que votant-lo estarien millor, però els qui estan millor són ell i els seus amics", ha afegit

LaVanguardia: Multitudinaria manifestación en Roma contra Berlusconi y su decreto electoral

elPeriódico: Multitudinària manifestació a Roma contra Berlusconi i el seu decret electoral