lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’abril, 2010

Carlos Jiménez Villarejo: "El TC ha perdut qualsevol autoritat moral i legitimitat per decidir el futur i l'autogovern de Catalunya"

Carlos Jiménez Villarejo 070410 CATr

"El Tribunal Constitucional ha perdut qualsevol autoritat moral i legitimitat per decidir el futur i l'autogovern de Catalunya". Són les paraules de l'excap de la Fiscalia Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, sobre el retard del TC, "que ja va camí dels quatre anys" en emetre una sentència sobre un Estatut "aprovat pel Parlament de Catalunya i referendat pel poble català".

De fet, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Jiménez Villarejo no ha dubtat a qualificar aquesta situació de "vergonyosa", i ha considerat que és "paradigmàtica de la crisi que viuen les institucions democràtiques" de l'Estat.

A més, l'excap de la fiscalia s'ha referit a la petició de nul·litat del judici a l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, "que va ser un procés especialment bàrbar".

Al seu entendre, "les lleis estan per aplicar-les, i no per fer jocs de mans", i per això argumenta que l'únic estament legitimat per dictaminar la nul·litat d'una sentència és el Tribunal Suprem. "Cal un mínim de respecte per les institucions", ha afirmat.

eldebat.cat: Villarejo considera que el finançament irregular dels partits “hauria d’estar perfectament definit i tipificat” com a delicte

1 comentari:

lo llaguter ha dit...

...ara m'ho torno a llegir!

lo llaguter