lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’abril, 2010

Ni una sola esmena a la ILP contra les corrides

Quan falta només una setmana perquè dilluns finalitzi el període d’esmenes a la iniciativa legislativa popular (ILP) antitaurina, no se n’ha presentat cap. Si aquesta situació es mantingués fins al final, implicaria que la ILP que proposa prohibir les corrides de toros es votaria a cara o creu, és a dir, amb vots a favor i en contra.

De totes maneres, coincidint amb el ple parlamentari d’aquesta setmana, s’intensificaran les converses entre els partits per intentar una sortida mixta, a través d’una moratòria que ajorni alguns anys la prohibició. Aquesta és l’opció que ha guanyat punts en les últimes setmanes, com va avançar aquest diari, però per ara els grups parlamentaris no han aconseguit cap transacció concreta.

Els socialistes s’oposen a la supressió de les corrides, com el PP i Ciutadans, però alguns dels seus diputats són partidaris d’acceptar-la amb una moratòria llarga, d’uns quinze anys. CiU, que manté llibertat de vot, estaria d’acord amb la fórmula de la moratòria si també hi donen el vistiplau els promotors de la ILP. Però es dóna pràcticament per descartat que aquests l’assumeixin si l’ajornament va més enllà dels dos anys. En principi, la votació final sobre la ILP està prevista per al mes de juliol.