lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de maig, 2010

Els científics carreguen contra la Generalitat per no frenar la pèrdua de biodiversitat

Científics del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), de la Institució Catalana d'Història Natural, de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat i de les universitats de Barcelona, l'Autònoma de Barcelona, la de Girona i la Politècnica de Catalunya donen un fort revés a la Generalitat i "deploren la seva incapacitat" a l'hora de donar una resposta política adequada als compromisos internacionals assumits en matèria de conservació de la biodiversitat.

Aquestes entitats, que representen més de mil científics, han fet públic un manifest coincidint avui amb el dia mundial de la Biodiversitat.

L'ecòleg Rafael Sardà, del CSIC, fa èmfasi en que la llei de Biodiversitat de Catalunya arribarà tard "ja que acaba d'entrar al Parlament i és impossible que s'aprovi abans de les properes eleccions".

Els signants del manifest insten a la Generalitat que emprengui una profunda reorganització administrativa que permeti una cooperació efectiva entre les diferents administracions per millorar la seva eficàcia i alhora reduir costos i burocràcia. En aquest sentit, apunta que l'eina pendent és la creació de l'Agència de Conservació de la Natura, una proposta plantejada pel primer govern tripartit (es van encarregar els estudis) i aparcada posteriorment sense explicació.

LaVanguardia: Científicos cargan contra la Generalitat por no frenar la pérdida de biodiversidad