lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de maig, 2010

Els treballadors, contra la reforma laboral i a favor de l'ocupació

Desenes de milers de manifestants han recorregut aquest matí els carrers de les principals ciutats del país, en motiu del Dia Internacional dels Treballadors. 50.000 manfiestants han marxat per Barcelona, segons els sindicats; uns 15.000 a la ciutat de València, i dos mil a Palma. També hi ha hagut manifestacions a Lleida, Tarragona, Girona, Castelló, Alacant i Perpinyà, entre més. Totes elles, amb un denominador comú: la demanda de més ocupació i protecció social per al més de milió de persones que s'han quedat sense feina i el rebuig a la reforma laboral proposada pel govern espanyol.

A Barcelona, la manifetació unitària de CC OO i UGT ha anat encapçalada pel lema 'Per l'ocupació de qualitat i la protecció social'. El secretari general de CC OO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha demanat al govern espanyol que treballi per generar ocupació directa i garanteixi la circulació del capital com a via per a reactivar l'economia. Per la seva banda, el secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha criticat que l'abaratiment dels acomiadaments i les reformes de les pensions no eren el camí adient per a la recouperació econòmica. Així, els dos dirigents han mostrat també el seu recel sobre la reforma laboral i de les pensions que preveu el govern espanyol.

Per la seva banda, Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, ha reclamat, en el seu discurs final, 'un repartiment just i equitatiu del treball i de la riquesa per fer front a una taxa d'atur que als Països Catalans ja supera el 20%'. També ha reivindicat el dret a l'autodeterminació i competències plenes en matèria laboral 'per poder aplicar mesures efectives per incentivar una ocupació plena i de qualitat' i ha criticat els qui aposten per abaratir l'acomiadament i moderar els salaris.

Avui: Les crides a favor de l'ocupació i de l'Estatut marquen el Primer de Maig a Barcelona