lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de maig, 2010

ERC i ICV votaran en contra de la retallada de Zapatero

ERC i ICV han anunciat que votaran en contra de les mesures per retallar el dèficit de l'Estat quan s'hagin de convalidar al Congrés perquè son 'injustes' i afecten 'els més dèbils'. En canvi, CiU i PP no han aclarit obertament el sentit del seu vot tot i que han deixat clar que no hi donaran suport, així doncs, es podrien decantar per una abstenció. El pla del govern Zapatero per retallar el dèficit en 5'2 punts en els pròxims dos anys es podria votar el pròxim dijous al Congrés. La retallada preveu una rebaixa del sou dels funcionaris en un 5% de mitjana i la congelació de les pensions.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit des de Lleida que ERC votarà en contra de la retallada de Zapatero ja que 'no es pot fer descansar tot el pes de la crisi en els més febles' com ara pensionistes o dependents. Ridao ha dit que calen 'reformes estructurals' i ha assegurat que no donaran cap 'xec en blanc'.

En la mateixa línia, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també des de l'Aplec del Cargol, ha justificat el rebuig del seu partit a la retallada de Zapatero perquè no son mesures per augmentar els ingressos ni per fer tributar més als més rics. A més, ha criticat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmi que 'ara no toca canviar els impostos als més rics quan es demanen esforços als pensionistes, assalariats i persones depenents'.

Avui: CiU obre la porta a donar suport a la retallada, mentre ERC i ICV anuncien la seva oposició