lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juny, 2010

El Banc Mundial adverteix que la situació econòmica a l'Estat espanyol és "molt greu"

El Banc Mundial (BM) ha advertit aquest dimecres que la situació econòmica a l'Estat espanyol és "molt greu", tot i que avala les últimes mesures adoptades pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero, perquè van "en la direcció correcta".

"Crec que la situació a Espanya és molt greu i l'atur extremadament alt", ha declarat el director de tendències macroeconòmiques de l'organisme, Andrew Burns, en la roda de premsa de presentació de l'informe Perspectives Econòmiques Mundials 2010.

L'informe del BM sembla que vol pressionar sobre l'aprofundiment de les mesures d'austeritat adoptades pel govern espanyol i també sembla marcar el camí de la reforma laboral pendent d'aprovar per part de l'executiu.

L'informe del BM preveu que l'economia mundial creixerà d'un 2,9% i un 3,3% aquest 2010, i rebaixa la previsió per a 2011, tot i que la situa a un nivell superior al 2,7% previst al gener. El directiu del BM ha alertat sobre el perill que representa la crisi econòmica a Europa. "La recuperació econòmica mundial continua, però la crisi del deute d'Europa ha posat nous obstacles en el camí per a un creixement sostenible a mig termini", assenyala l'informe.