lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de juny, 2010

El Parlament votarà la prohibició de les curses de braus el 9 de juny

El debat de la llei sobre la prohibició de les corrides de toros a Catalunya s'ha inclòs en l'ordre del dia del ple del Parlament del 9 de juny, pendent només que el dictamen de la ponència passi aquest dimecres per la comissió de Medi Ambient. La votació podria endarrerir-se, no obstant, si finalment el PP decideix portar el dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

La mesura es traduïria en una modificació de la llei de protecció d'animals, la iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la plataforma animalista Prou!. El grup de CiU ha presentat una esmena perquè la prohibició tingui una moratòria tècnica de 18 mesos fins a l'1 de gener de 2012, amb l'objectiu que la norma pugui aplicar-se amb "garanties i lògica". El grup de CiU ha donat llibertat de vot als seus diputats.

El PSC, el PP i Ciutadans s'oposen a la prohibició. En canvi, ERC i ICV-EUiA són partidaris de la prohibició de les corrides de toros. El col·lectiu Prou! ha assumit la moratòria proposada per CiU i, pel que fa a l'endarreriment que podria causar el PP si decideix portar el tema al Consell de Garanties Estatutàries, només suposaria retardar un mes l'aprovació de la prohibició, però que no afectaria la seva entrada en vigor, prevista per a l'1 de gener de 2012.