lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juny, 2010

Executen el pres, Ronnie Lee Gardner, als EUA davant d'un escamot d'afusellament

El seu advocat ha explicat que Gardner va optar per l'afusellament perquè el considerava més humà Javier Krahe - La Hoguera

Ronnie Lee Gardner, de 49 anys, ha estat executat per un escamot d'afusellament aquest divendres al matí a la presó estatal de Utah, als Estats Units.

Gardner ha estat afusellat, a les nou del matí, amb un mètode que als Estats Units no s'havia usat des del 1996. El Tribunal Suprem, diversos tribunals d'apel·lació i el mateix governador de l'Estat han rebutjat aquesta nit l'última petició de clemència.

L'acusat era al corredor de la mort des de feia 25 anys per l'assassinat d'un advocat mentre intentava fugir d'un tribunal que l'havia de jutjar per un cas de robatori i homicidi.

El seu advocat Andrew Parnes ha explicat que Gardner va optar per l'afusellament perquè el considerava més humà. “Escullo l'escamot d'afusellament, si us plau”. Així va respondre Gardner en ser preguntat pel jutge si preferia l'afusellament o la injecció letal, després d'esgotar les apel·lacions.

"Quina classe de món és aquest que pot enviar màquines a Mart i no fa res per aturar l'assassinat d'un ésser humà?" (Saramago)

elPeriódico: Cinc policies afusellen un reu en nom de l'estat de Utah