lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de juny, 2010

Izquierda Unida es refunda per sobreviure

Izquierda Unida ha iniciat aquest dissabte un procés de renovació política amb el qual pretén construir un "bloc alternatiu al neoliberalisme" i "que la base social desencantada amb el PSOE ha de venir a aquesta força política", ha assenyalat el seu líder, Cayo Lara. Més de mil persones s'han congregat a l'Assemblea de Refundació d'IU, celebrada a Fuenlabrada i que ha estat oberta pel poeta Luis García Montero. El canvi que promulga Cayo Lara ja s'ha començat a sentir i l'habitual desunió entre les diferents faccions d'IU –comunistes, ecologistes, ICV, federalistes…- no s'ha percebut en cap moment, excepte en l'absència de la federació d'Astúries, que ha obert un important cisma dins del partit amb l'enfrontament que mantenen amb el Partit Comunista de la seva mateixa regió des de fa temps. Llamazares ha lamentat l'absència de la seva federació, la tercera més important d'IU a tota Espanya.

Des de la direcció del partit s'ha fet un important esforç a obrir la convocatòria a tothom i intentar eliminar la sensació que últimament presidia les reunions d'IU on la direcció ho controlava tot, amb la finalitat de recuperar l'afecte d'un electorat molt desencantat, per no desaparèixer del Congrés, on ja només queden dos representants de la formació. Cayo Lara, que encapçalarà les llistes al Parlament en les properes eleccions generals, ha demanat el vot del desencantament socialista. "Ha arribat l'hora de la transfusió. La base social desencantada amb el PSOE ha de venir a aquesta força política", ha assenyalat.

El coordinador general d'IU ha defensat les seves teories enfront de les dels principals partits espanyols, des del PSOE al PP. "Rajoy proposa ficar el dèficit a la Constitució. Però la Constitució espanyola ja té suficients dèficits, perquè no es compleix el dret al treball ni a l'habitatge digne", ha criticat Cayo Lara. Davant la situació política, econòmica i social existent, IU defensa que és "encara més necessària una àmplia convergència d'organitzacions, persones i forces d'esquerres per donar resposta als atacs que sofreix la majoria social i la classe treballadora, des de les institucions internacionals, la dreta política i econòmica i des del Govern".