lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juny, 2010

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya insta el govern espanyol a fer públic l'informe final de les candidatures

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha assegurat que la Comissió Interministerial, encarregada d'analitzar les candidatures per acollir el cementiri nuclear, ja ha lliurat l'informe final al govern espanyol dels municipis idonis per ubicar la instal·lació. Segons els anticementiri nuclear, el govern espanyol es trobaria ja deliberant sobre la llista final de candidats i podria prendre la decisió aquest mateix divendres 25 de juny o deixar-ho pel darrer Consell de Ministres abans de les vacances, previst pel 30 de juliol. La CANC insta el govern a fer públic aquest informe, i afirma que seria 'democràticament inadmissible' que Ascó estès en aquest informe final.

'Pel posicionament contrari de Catalunya seria democràticament inadmissible que Ascó estès en aquest llistat. Si fos així, el govern de l'Estat estaria contribuint al pervertiment del concepte de democràcia i aguditzaria encara més el conflicte Catalunya-Espanya', denuncien des de la CANC, a través d'un comunicat.

Els anticementiri nuclear recorden que el Parlament s'ha posicionat en dues ocasions en contra que s'ubiqui el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Catalunya; així com les diputacions de Tarragona i Lleida, 12 consells comarcals, 142 ajuntaments, i més de 200 entitats.

La CANC ha advertit que si Ascó està entre els candidats finals cridaran 'a la revolta activa' per impedir aquest fet. Davant aquesta possibilitat, l'entitat ha convocat una concentració a les 20 hores del vespre del dia següent a què es confirmi el fet al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, i a una posterior tancada per temps indefinit fins que no es retiri Ascó de la llista de candidats.

COMUNICAT DE LA CANC

Alego: INDEPENDÈNCIA I INCOHERÈNCIA