lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de juny, 2010

Oriol Junqueras aconsegueix fer retirar els símbols franquistes de l'Eurocambra

El Comitè Artístic del Parlament Europeu ha decidit retirar els símbols franquistes de la Constitució espanyola exposada a l'Eurocambra des de 1998 -el jou, les fletxes i el lema Una, grande y libre-, tal com l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, havia posat de manifest en dues cartes al president de la institució, Jerzy Buzek. L'eurodiputat republicà havia comunicat a Buzek que la presència de símbols franquistes ofenia profundament la sensibilitat democràtica dels ciutadans europeus i, en especial, la dels republicans que van sofrir la repressió franquista.

'La decisió del Parlament és una demostració que a Europa preval la lògica i el sentit democràtic, a diferència de l'Estat espanyol, on molt sovint la ideologia política passa per davant de qualsevol altre criteri, ja sigui amb el Tribunal Constitucional o amb el corredor mediterrani', ha afirmat Junqueras. 'El que a l'Estat espanyol li sembla normal, a Europa no ho és', ha reblat l'eurodiputat.

Junqueras també ha recordat: 'Quan Catalunya sigui independent de ben segur que el Parlament no enviarà a l'Eurocambra cap regal que contingui simbologia d'extrema dreta.'