lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2010

Carod-Rovira: “El govern no canviarà cap llei aprovada en el marc de l'Estatut”

Josep-Lluís Carod-Rovira ERC 140710 RAC1

“El govern no canviarà cap llei aprovada amb el marc de l'Estatut que va votar el poble, i si ens volen portar als tribunals, que ho facin”. Aquesta és la decisió que, segons ha anunciat el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha pres el govern davant el nou escenari que s'obre a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

I és que, al seu entendre, “ara entrem en un fase durant la qual hi pot haver gent que demani que es canviïn algunes lleis”.

De fet, en declaracions a El Món a RAC, Carod ha defensat utilitzar totes les eines que l'Estatut, malgrat la retallada del TC, dóna. I, mentrestant, anar preparant-se per al sobiranisme, “si una gran majoria del poble de Catalunya, així ho desitja”.

En la seva opinió, “Espanya és una batalla perduda per als catalans” perquè la sentència diu que “Espanya ni és ni pot ser un Estat federal”. Per tant, “si Catalunya no vol, i Espanya no vol, anem cap a un problema competencial, és a dir, que hi haurà una legitimitat, que és el poble, enfrontada a una legalitat”, i això s'haurà de resoldre.