lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de juliol, 2010

El Parlament remata la ‘fiesta'

El Parlament va donar ahir l'estocada final a les curses de braus que, a partir de l'1 de gener del 2012, seran un espectacle prohibit a Catalunya. Amb màxima expectació de taurins i animalistes i en un debat seguit per mitjans d'arreu del món, la cambra catalana va donar llum verda a la iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la plataforma Prou –amb 180.000 signatures al darrere– per vetar les corrides en una votació en la qual els diputats del PSC i CiU van fer-ho segons la seva consciència, sense directriu de grup.

La llibertat a l'hora de prémer el botó va ser la clau, i la federació és qui va decantar la balança cap a la prohibició. Al suport ja clar d'entrada dels 21 diputats d'ERC i 12 d'ICV-EUiA s'hi van sumar 32 vots de les files de CiU –entre els quals Artur Mas– i 3 del PSC. El resultat va ser contundent: 68 vots a favor davant dels 55 en contra i les 9 abstencions. Tres diputats no hi van participar.

L'hemicicle va rebre la decisió amb eufòria i aplaudiments dels pares de la ILP, que, reforçats per la victòria catalana, prometen continuar la batalla contra la tauromàquia a la resta de l'Estat. Les valoracions van traspassar fronteres i la decisió, històrica, va aparèixer als mitjans digitals d'arreu del món. VilaWeb: La plataforma Prou es felicita per l'aprovació de la ILP contra les corregudes bous Nació Digital: La prohibició dels braus a les portades dels diaris europeus