lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de juliol, 2010

Els Estats Units neguen que Kosovo esdevingui un precedent per Catalunya ?

Salvador Cot 230710 RAC1

"Cas únic i irreproduïble". Amb aquestes paraules va qualificar ahir el portaveu del Departament d'Estat nord-americà, Philip Crowley, la independència de Kosovo. Un periodista espanyol li va demanar en roda de premsa si el dictamen del Tribunal Internacional de Justícia podia donar ales als processos d'independència de Catalunya i País Basc. Crowley va respondre que el cas kosovar no es podia traslladar “a cap altra situació”. Tot i això va instar a l'Estat espanyol a reconèixer la sobirania de l'exprovíncia sèrbia.

També el president de la Generalitat, José Montilla, ha declinat fer paral·lelismes entre Catalunya i Kosovo. “Tenen poques coses en comú” ha afirmat. Montilla ha assenyalat que “els Balcans van viure una situació de confrontació, de guerra civil i l'existència d'un règim opressiu com la Sèrbia de Milosevic que no tenen res a veure amb la Catalunya i l'Espanya del 2010”. Catalunya i Kosovo no tenen res a veure. Efectivament, com tampoc té res a veure Kosovo amb Lituània, Lituània amb Croàcia, Croàcia amb Txèquia, Txèquia amb Estònia, Estònia amb Eslovàquia, Eslovàquia amb Bielorúsia, Bielorúsia amb Letònia, Ucraïna amb Moldàvia, Eslovènia i Sèrbia. I tots s´han independitzat al segle XX.

Segurament els catalans som tan estranys que no tenim res a veure amb ningú, I PER AIXÒ VOLEM JA LA INDEPENDÈNCIA !!*!! Montilla: “Catalunya i Kosova tenen poc en comú” (Avui)

directe.cat: Espanya s'alinea amb Sèrbia i no reconeixerà Kosovo

directe.cat: La sentència de Kosovo reforçarà els moviments independentistes segons els experts

eldebat.cat: ERC creu que s’ha fet un pas endavant amb Kosovo i CiU i PSC diuen que no es comparable amb Catalunya