lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juliol, 2010

Montilla vol una bandera sense lema al davant de la mani del 10-J

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat que la bandera catalana encapçali la manifestació del 10 de juliol a la Gran Via de Barcelona en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'estatut. En un míting a Balaguer (Noguera), Montilla ha reivindicat que 'les institucions encapçalin aquesta manifestació amb la societat civil i amb la bandera al capdavant'. Òmnium Cultural, l'entitat organitzadora, va anunciar que la manifestació, l'encapçalaria una pancarta amb el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Montilla considera que 'no hi ha cap pancarta que pugui acollir més sentiments d'unitat sinó la bandera del nostre país'.

Per Montilla, 'totes les forces volen una gran manifestació, i jo també', i ha afegit que hi anirà perquè 'no tinc cap més compromís que el meu país i que la meva responsabilitat com a president'. Montilla ha expressat a més el desig d'una manifestació en què ningú no en quedi exclòs, 'des dels que no van votar l'estatut, però defensen l'autogovern, fins als que el van votar negativament, però s'han compromès amb el seu desenvolupament, i, és clar, els que el van votar afirmativament'.

Montilla ha declarat que actualment el país es troba en un moment complex i gens fàcil a causa de la crisi econòmica. Ha deixat clar que aquesta 'és la principal preocupació de la ciutadania, especialment de la gent que no té feina i és també la principal preocupació del govern de Catalunya'.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, ha defensat el lema elegit per a la pancarta que anirà al davant de la manifestació, però s'ha mostrat disposada a conciliar aquest fet amb la petició de Montilla: 'Som sensibles a les seves demandes'.

Montilla: “El meu pla B és fer complir el pla A, l'Estatut que vàrem votar” (Avui)

directe.cat: Montilla insisteix en descafeïnar la manifestació i convertir-la en una reivindicació autonomista