lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2011

ERC posa Òmnium Cultural com a far

La nova direcció d'Esquerra Republicana, conformada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, conjuntament amb el cap de llista a les eleccions espanyoles del 20 de novembre, l'historiador Alfred Bosch, tenen ben clar que volen obrir el partit a la societat, més enllà de l'estricta militància. I, quatre dies després de ser nomenats, avui han realitzat la seva primera visita oficial a una entitat tan significativa del catalanisme com és Òmnium Cultural, perquè "hi compartim plenament els tres punts anunciats per Muriel Casals a l'acte de l'Auditori de l'11 de juliol".

Dret a decidir, independència fiscal o insubmissió, i independència cultural. Els tres punts que ja ha fixat Òmnium a l'horitzó nacional immediat, són també tres punts essencials per a la nova ERC, han ressaltat Junqueras i Bosch -que fins fa ben poc era vocal de la junta nacional de l'entitat.

"Aquesta és una visita-símbol de l'inici d'obertura i de diàleg amb la nostra societat en l'intent de ser el més útils possibles", ha reconegut Junqueras.