lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’octubre, 2011

Exili taurí a Vinaròs

Un dos mil aficionats catalans hi seran dissabte per veure un toro que ja ha matat tres persones Les poblacions del País Valencià estan aprofitant la prohibició de les curses de braus a Catalunya per atraure els aficionats catalans i donar un nou impuls a les seves places. N’és un exemple Vinaròs. La plaça de bous d’aquesta població del Baix Maestrat, que actualment no té gestor i es troba en una delicada situació econòmica, busca treure profit de la seva proximitat amb el Principat amb un gran acte aquest dissabte.

L’aposta està resultant reeixida perquè de les quatre mil entrades que s’han posat a la venda per les corrides d’aquest dissabte, més de la meitat són d’aficionats de municipis de les Terres de l’Ebre, com ara Amposta, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja o Sant Carles de la Ràpita. De fet, les penyes taurines de Catalunya ja van reservar fa unes setmanes un miler d’entrades. Un interès que ve suscitat per la presència del famós i polèmic toro batejat com a Ratón, que ja ha matat tres persones en els deu anys que porta participant en “encierros”.

L’ última víctima va ser un jove d’Algemesí que anava begut, a qui ja van fer fora de la plaça diferents cops i que va morir a l’hospital després de ser envestit a Xàtiva a mitjans d’agost. Per fer més atractiu l’acte, tots els aficionats que ho vulguin podran córrer davant del temut toro, per la qual cosa s’han arribat a pagar quinze mil euros quan era més jove, i no es limitarà com va passar a Sueca i Canals, els darrers llocs on va actuar, a retalladors experimentats.