lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’octubre, 2011

La Unesco aprova l'admissió de Palestina

La Conferència General de la Unesco ha aprovat aquest dilluns l'admissió de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) com a membre de ple dret d'aquesta organització cultural de Nacions Unides en una votació celebrada a la seva seu a París.

La petició d'adhesió de l'ANP a l'Organització de Nacions Unides per al'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) ha estat aprovada amb els vots a favor de l'Índia, la Xina, Sud-àfrica, França i diversos països llatinoamericans.

En contra s'han pronunciat Estats Units, Alemanya i Canadà, entre d'altres.

Israel ha afirmat que el fet que Palestina tingui el reconeixement de membre de ple dret a la UNESCO malmetrà les perspectives de reprendre el diàleg per la pau a l'Orient Mitjà. “És una maniobra unilateral que no portarà cap canvi en el fons però que elimina la possibilitat d'un acord de pau”, ha afirmat el ministre d'Afers exteriors israelià, que ha afegit que aquesta decisió suposa una “càrrega innecessària” en el camí de la represa de negociacions. ElPunt/Avui; Els EUA deixen d'aportar fons a la Unesco per l'admissió de Palestina