lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de setembre, 2007

El Manneken Pis orina amb problemes en la jornada europea de la pròstata

El Manneken Pis, la petita estàtua de bronze símbol de Brussel·les, orina avui amb problemes amb motiu de la jornada europea de la pròstata.

L'habitual quantitat d'aigua que expulsa la popular estàtua es veu avui reduïda a un lleu degoteig amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre els problemes de pròstata que pateixen molts homes europeus.

L'Associació Belga d'Uròlegs, responsable de la iniciativa, ha col·locat al costat del Manneken Pis un anunci per conscienciar de la importància d'una ràpida detecció dels problemes de pròstata.

Segons els uròlegs, aquesta mena de dificultats són un dels símptomes més habituals de les afeccions de pròstata.

La Comissió Europea (CE) ha alertat de la importància d'augmentar el nombre de controls preventius sobre aquest òrgan i ha expressat que només el 13% dels europeus s'han sotmès a proves d'antígens, que permeten la detecció del càncer, segons un sondeig eurobaròmetre divulgat avui.

El comissari europeu de Sanitat, Markos Kyprianou, ha afirmat avui en un comunicat que les dades sobre aquest tipus de controls "són alarmants", motiu pel qual considera necessari desenvolupar campanyes per conscienciar els ciutadans sobre la seva importància.