lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de setembre, 2007

I ara, a putejar lo futbol sala català

Setge a la selecció catalana de futbol sala a tocar del debut.

L'estrena contra la selecció d'Equador, marcada per les crítiques estatals a la presència al Mundial. Els Segadors

Els segadors sonaran aquesta nit (a les 11 hora catalana) a la localitat argentina de Mendoza, on Catalunya debuta al Mundial de l’AMF davant l’Equador. El partit, clau per a l’expedició catalana per passar als quarts de final, ha quedat marcat per les crítiques des de Madrid a la presència de l’equip català en aquest torneig internacional.

Madrid ha alçat la veu contra la “usurpació” que l’equip català fa de la representativitat española, com ja va fer fa uns mesos en un torneig a Sibèria. El Mundo ha tornat a carregar contra la selecció catalana i, de retruc, contra el govern català. El rotatiu egspañol fins i tot ha desplaçat un periodista de Buenos Aires a Mendoza (1.100 km separen les dues ciutats) per seguir la delegació catalana. Altres mitjans editats a Madrid i via Internet també han criticat que Catalunya “pugui jugar un Mundial com si fos un Estat”.

En aquesta mateixa línia, el conseller d’Esports de la comunitat de Madrid, Alberto López Viejo, va assegurar ahir que no entén “què fa un equip català competint amb Itàlia, Noruega o l’Argentina” i va acusar el govern català de “gastar diners en coses que no valen la pena”. Viejo va anar més enllà i va afegir que “no hi ha honor i orgull més gran que vestir la samarreta d’Egspaña”. La Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS) també s’ha posicionat contra el campionat.