lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de setembre, 2007

Jaume Roura viatja a Madrid en autocar acompanyat de 60 independentistes

Uns 60 independentistes acompanyaran aquesta nit en autobús Jaume Roura, de 30 anys i veí de Banyoles (Pla de l'Estany), en el viatge a Madrid per declarar davant l'Audiència Nacional per un delicte d'"injúries greus a la Corona" que se li imputa per cremar les fotos dels Reis a Girona dijous passat.

L'autocar sortirà a les 23 hores de l'Estació d'Autobusos de Girona, farà una parada per recollir més gent a Barcelona i viatjarà tota la nit en direcció a Madrid amb Jaume Roura entre els ocupants.

Un portaveu d'Alerta Solidària, Martí Mayoral, ha explicat a Europa Press que en 24 hores van confirmar més de 50 places i confia a omplir l'autobús entre Girona i Barcelona. El col·lectiu, a més, ha convocat una concentració de suport a Jaume Roure mentre duri la seva compareixença.

Alerta Solidària va començar ahir una campanya amb l'objectiu d'autoinculpar-se dels mateixos delictes que se li imputen a Roura. Aquest col·lectiu ha denunciat que la citació de l'Audiència Nacional "atempta directament" contra un acte de "resistència civil" i suposa "l'enèsima acció de l'Estat espanyol" contra la llibertat d'opinió i expressió.

Mitjançant un document que el col·lectiu pretén entregar a l'Audiència Nacional, cada un dels firmants es proclama obertament "antimonàrquic", de manera que demanen també la seva imputació. "Nosaltres exigirem que totes les autoinculpacions entrin en el sumari", ha afegit Mayoral.

També ha dit que el seu objectiu és posar de manifest "l'absurd de tot aquest procés", a més de seguir mostrant el seu "rebuig a la monarquia espanyola", a la qual consideren "una institució imposada per un dictador feixista".

Ahir, un centenar d'independentistes convocats pel col·lectiu Alerta Solidària es van concentrar a la plaça del Vi de Girona, on es van cremar les fotos dels Reis, per protestar contra la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz de cridar a declarar Roura.

Alerta Solidària ha advertit que la Conselleria d'Interior "serà coresponsable, una vegada més, del processament de catalans o catalanes per motius ideològics en un Tribunal especial espanyol", i ha assenyalat que "ja va fer ostentació de prepotència" amb un desplegament policial "mai vist" a Girona i "en el transcurs del qual van ser vulnerats els drets de manifestació i expressió".

Va incidir a més que es tracta de "l'enèsima acció" de l'Estat contra la llibertat d'expressió, com, en la seva opinió, ja va passar amb el setmanari El Jueves o amb la imputació de dos activistes per canviar la bandera espanyola del castell de Montjuïc de Barcelona per una bandera independentista catalana (acusats d'ultratge a la bandera).