lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2007

L'extrema dreta de Flandes dóna suport a Carod

Pel referendum del 2014

El partit d'extrema dreta de Flandes Vlaams Belang, de caràcter independentista, que dirigeix Filip Dewinter, s'ha mostrat a favor de la proposta del president d'Esquerra Republicana, Josep Lluís Carod-Rovira, que Catalunya celebri un referèndum d'autodeterminació l'any 2014. En una entrevista amb la Agència Catalana de Notícies, Filip Dewinter afirma que espera rebre el suport no només d'Esquerra, sinó de tot el Govern, per a aconseguir la independència de Flandes. "El final de Bèlgica està prop, la qüestió no és si Flandes serà independent, sinó quan, perquè Bèlgica no funciona, i l'única alternativa al caos és la independència".

Bèlgica duu més de cent dies sense nou Govern després de la celebració de les últimes eleccions. Dewinter assenyala que "donem suport a la lluita per la independència de Catalunya", encara que afirma que no existeixen contactes entre el Vlaams Belang i Esquerra Republicana.

Assegura que "a ERC són molt d'esquerres, i a Flandes els partits independentistes són més de dretes". Vlaams Belang és el principal partit del Parlament de Flandes, amb 30 dels 120 diputats, però no governa perquè les seves posicions xenòfobes han provocat que la resta de partits eviti pactar amb ells.