lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de novembre, 2007

'Ja n'hi ha prou'

Després d'anys de tramitació, la societat Aerta ha iniciat les obres de construcció de la línia eòlica d'alta tensió a l'altiplà de la Terra Alta. La infraestructura haurà d'evacuar l'energia eòlica produïda a una desena de parcs.

Precisament a Gandesa es concentrarà diumenge la Plataforma en defensa de la Terra Alta per organitzar un acte reivindicatiu de penjada de pancartes i cartells per alguns pobles de la comarca. El punt de trobada és la plaça de l'Ajuntament, a les 10.00 hores.

El portaveu del col·lectiu, Xavi Fortunyo, denunciava ahir «l'impacte paisatgístic dels aerogeneradors i l'espoli dels recursos que pateix la comarca i, en general, les Terres de l'Ebre». En aquest sentit, durant l'acte, la plataforma informarà de l'assemblea de Plataformes de les Terres de l'Ebre convocada el dia 1 de desembre a Tortosa sota el lema 'Ja n'hi ha prou'.

L'impacte paisatgístic de la concentració eòlica fou un dels aspectes que van tractar els alcaldes de la Terra Alta reunits la setmana passada. Una de les conclusions de la reunió fou la petició per tal que s'instal·li al futur polígon de les Camposines una planta d'assemblatge dels aerogeneradors previstos a la comarca. Per al president del Consell de la Terra Alta i alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí, la petició «s'ha d'entendre com una mesura compensatòria per l'impacte que rebrem i que ens ha d'atorgar llocs de treball qualificats». Els alcaldes també es van comprometre, segons Martí, «a permetre una potència de 50 MW de mitjana a cada municipi».