lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de desembre, 2007

Agència Tributària, l'1 de gener

Només se'n riu en Montilla. Meeeeeeeeu !!! Últim consell de govern en la vigília de Nadal. L'executiu ha aprovat el decret que permetrà l'entrada en funcionament de l'Agència Tributària de Catalunya el pròxim 1 de gener, i que es converteix en una de les primeres concrecions del desplegament de l'Estatut, pendent encara de sentència del Constitucional pel recurs presentat pel PP.

Aquest decret desenvolupa la llei que el Parlament va aprovar l'11 de juliol i concreta el funcionament d'aquest ens, que estarà dirigit per Josep Costa; la seva tasca i les competències que té. L'Agència Tributària catalana assumirà les funcions de la fins ara Direcció General de Tributs de la Generalitat.

Així, l'Agència Tributària espanyola es continuarà fent càrrec dels impostos estatals, com ara l'IVA. I l'Agència Tributària catalana farà el mateix amb els impostos propis de la Generalitat i els que té cedits totalment, com ara el de successions.

El gran canvi es farà a partir de l'agost del 2008, amb la creació d'un consorci format a parts iguals per la Generalitat i l'Estat, i que hauria d'arrancar gestionant l'IRPF i, després, altres impostos.

Els contribuents podran anar a una finestreta única per gestionar-los, independentment de quina administració en tingui la competència.