lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de desembre, 2007

Maragall va proposar a la seva plataforma concórrer a les generals

L'expresident va sondejar Ciutadans pel Canvi per competir amb el PSC Pasqual Maragall continua desmarcant-se del PSC, el partit del qual va deixar de militar fa mesos. L’últim moviment que ha protagonitzat el va fer a mitjans d’aquest mes. Concretament, el 15 de desembre, dia en què Ciutadans pel Canvi celebrava una reunió de la seva permanent. L’ex-president de la Generalitat va aprofitar la trobada per proposar als membres de la plataforma maragallista que presentessin una llista pròpia a les pròximes eleccions espanyoles, fet que suposaria competir amb els socialistes catalans.

Segons fonts de CpC citades per l’agència Efe, es tracta d’una iniciativa que Maragall va traslladar a la presidenta de la plataforma, Carme Valls. Però les mateixes fonts precisen que no consideren “de cap manera” la possibilitat de presentar-se als comicis del mes de març per separat dels socialistes, i trencar l’aliança que han mantingut fins ara.

La veracitat d’aquesta maniobra per part de Pasqual Maragall agafa força tenint en compte el caràcter de la reunió que mantenien els membres de Ciutadans pel Canvi, ara fa poc més d’una setmana. I és que en aquesta trobada es van aprovar els nous estatuts. Unes bases que defineixen la plataforma com un “moviment cívico-polític independent de qualsevol entitat de caràcter polític, econòmic o religiós”.

Altres fonts de CpC apunten que “no tindria sentit” presentar-se en solitari a unes eleccions a les quals mai no s’ha volgut optar. També destaquen que l’aposta de CpC ha estat, des del principi, treballar per aconseguir que Espanya compti amb un federalisme que funcioni com una “xarxa” entre territoris i no la d’actuar com un partit polític. Alhora, resten transcendència a les paraules de Maragall assegurant que la seva iniciativa va ser més un comentari que no pas una proposta formal. L’expresident va aprofitar la seva presència a la reunió de la permanent per animar els membres de CpC a participar en el nou projecte que s’ha proposat abanderar, el Partit Demòcrata Europeu.