lo carrer del riu

29 de desembre, 2007

Catalunya s'avança a Euskal Herria amb un gol de Bojan

Ha debutat de la millor manera possible: amb un gol. En el minut 29 de la primera part, la selecció catalana ha marcat el 0-1 a San Mamés amb un gran gol de Bojan KrKic. Entre les notícies negatives, però, hi ha la lesió de Jorquera abans d'arribar al primer quart de partit. 45.000 manifestants han reclamat aquest vespre a Bilbao l'oficialitat de la selecció basca i la catalana.

A dos quarts de nou del vespre ha començat el matx entre Euskal-Herria i Catalunya amb l'estadi de San Mamés ple a vessar. Hores abans, quaranta-cinc mil manifestants, segons Esait, han recorregut el centre de Bilbao per reclamar l'oficialitat tant de les seleccions catalanes com de les basques. A la mobilització, hi han participat esportistes bascos destacats, a més d'aficionats catalans i bascos, en un ambient festiu.

Durant tot el dia, aficionats catalans han omplert els carrers de Bilbao amb senyeres catalanes i estelades. Al matí, la plataforma pro-seleccions basques, Esait, ha organitzat espectacles d'aixecaments de pedra i de Kenpo Kai (art marcial japonès), que han aplegat milers d'aficionats, molts d'ells catalans.