lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de desembre, 2007

Els robatoris de cable telefònic s'intensifiquen a les zones rurals

L'increment del preu del coure en els darrers anys ha provocat l'aparició de xarxes organitzades dedicades al robatori de cables d'aquest metall, sobretot de la línia telefònica. La sostracció de milers de metres de la xarxa i el conseqüent tall en el servei telefònic (durant hores o dies) ha afectat recentment alguns municipis rurals de les Terres del'Ebre, com ara Rasquera, Arnes, Prat de Comte i Aldover.

Només durant aquest 2007, el municipi de Rasquera ha patit cinc sostraccions de centenars de metres de cable de coure de la línia telefònica. Segons explica l'alcalde, Bernat Pellisa, en totes les ocasions s'ha repetit la mateixa operació. «Els robatoris s'han produït durant la nit en una zona situada entre Ginestar i el nostre poble, a uns cent metres de l'eix de l'Ebre i, per tant, molt ben comunicada perquè els els lladres puguin fugir ràpidament».

L'Ajuntament ha mostrat el seu malestar tant pels robatoris en si, com per la lentitud de Telefònica a l'hora de restablir el servei de telefonia fixa i internet. La darrera ocasió en què la línia va quedar tallada va ser fa dues setmanes, i l'afectació es va allargar durant unes 15 hores. Però en un dels episodis, els 850 habitants de Rasquera van tardar fins a 70 hores a recuperar el servei.

L'Ajuntament ha demanat ajuda a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, que ha exercit de mediadora amb Telefònica. «Però com que som pocs habitants, les grans companyies no ens fan gaire cas», lamenta Pellisa.