lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de desembre, 2007

L'exalcalde de Roquetes, ferit greument en ser apunyalat vint cops pel seu nebot

L'agressor va atacar Mariano Gil al jardí de casa seva i va ser detingut poc després per la policia.

L'exalcalde de Roquetes, Mariano Gil, es troba estable i es recupera favorablement de les ferides que va patir dissabte al vespre, quan va ser apunyalat al jardí del seu domicili. El presumpte agressor, un home de 37 anys i veí de Ginestar, és el nebot de Gil, que després de ser detingut per la policia va passar ahir a disposició judicial. En aquest sentit, fonts properes a l'exalcalde van confirmar que l'home té algun trastorn mental. Gil va haver de passar les primeres hores a la unitat de cures intensives de l'hospital de Tortosa, ja que una de les ganivetades li havia afectat la pleura d'un pulmó, però diumenge a la tarda ja va ser traslladat a planta.

Gil ja es troba fora de perill i «molt animat», tot i la gravetat d'alguna de les ferides que dissabte al vespre li va provocar el seu nebot. De fet, fonts properes a l'exalcalde de Roquetes van explicar que Gil havia parlat amb el seu nebot per telèfon una estona abans, i que va haver de calmar-lo perquè estava alterat per algun problema personal. Una mica més tard, Gil va veure que el seu nebot, veí de Ginestar, s'havia desplaçat fins a Roquetes i era al jardí del seu domicili particular, al raval de Cristo. Tot i que l'home havia saltat una tanca per entrar-hi, l'exalcalde va sortir al jardí a rebre'l i li va preguntar els motius de la seua visita. El nebot, que hauria arribat a Roquetes acompanyat pel seu pare, germà gran de Gil, va començar a clavar-li un ganivet de petites dimensions. L'exalcalde no va tenir temps de reaccionar, però va intentar defensar-se i per això tenia una vintena de ferides a les mans i a la panxa. Per sort, en sentir el soroll, el fill de Gil va sortir de la casa i va aconseguir reduir el seu cosí, que finalment va caure a la piscina de la casa.

La policia local de Roquetes va detenir l'agressor, que en un primer moment també va ser traslladat a l'hospital de Tortosa, ja que presentava símptomes d'hipotèrmia. La notícia de l'agressió a Gil va commocionar ahir les Terres de l'Ebre, ja que Gil va ser alcalde de Roquetes durant 24 anys, fins que les últimes eleccions va decidir no encapçalar la llista del PSC. L'actual portaveu del PSC, Miquel Castelló, va visitar-lo diumenge a la tarda. També van visitar-lo a l'hospital, ahir al matí, l'actual alcalde, Francesc Gas (ERC), i el delegat de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó.