lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de desembre, 2007

ERC aprova a Bellpuig totes les llistes electorals per a les properes eleccions generals al Congrés dels Diputats i al Senat

Ridao 161207 CATinfo La direcció d'Esquerra no va tenir problemes importants per a aconseguir ahir el recolzament majoritari del consell nacional per confeccionar les llistes de cara a les eleccions generals del pròxim març. Joan Ridao va ser confirmat com cap de llista per Barcelona amb el vot de 109 consellers, el rebuig de 27 i l'abstenció de 10, el que suposa un suport del 76% dels votants. Ridao 171207 RAC1 El consell nacional va aprovar les llistes que amb anterioritat havia elaborat la direcció, va treure endavant el document amb les directrius del que haurà de ser el programa electoral del partit i va aconseguir que la majoria de consellers no acceptessin deixar en suspens la ratificació de la llista de Tarragona, tal com pretenien els crítics. Aquests no van aconseguir reunir les signatures de 36 consellers que els haurien permès demanar una votació del consell per a decidir si es deixava o no sobre la taula la ratificació de la llista.

En aquesta circumscripció, l'executiva va decidir situar com cap de llista al senador Lluís Aragonès, mentre que els crítics reclamaven que aquesta plaça fora per a Jaume Renyer, al que la cúpula va situar en el segon lloc. La direcció va tornar a rebutjar aquesta exigència amb l'argument que els integrants de la província de Tarragona pertanyen a dues diferents federacions territorials: la del Camp de Tarragona i la de les Terres de l'Ebre.

L'enfrontament entre oficialistes i crítics també es dóna a Lleida. En aquest cas no va haver batalla prèvia ja que, abans d'iniciar-se el consell, el crític Antoni Bertran, en un gest de protesta per no ser el candidat provincial, va renunciar a ser el segon de la llista i va demanar passar a ser l'últim.

APROVACIO CANDIDATURES D'ESQUERRA (Post del Bloc de Pere Muñoz de Flix)