lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2007

La Cambra proposa fer tres assuts per garantir la navegació fluvial

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa proposa la construcció de tres noves centrals hidroelèctriques en el tram de l'Ebre català PER DISPOSAR D'UN CALAT MÍNIM DE DOS METRES que permeti garantir la navegabilitat fluvial. Aquesta és una de les principals propostes que inclou l'Estudi de navegabilitat del riu Ebre elaborat per la Cambra i que es va presentar ahir als representants dels ajuntaments riberencs, els quals es van mostrar inicialment favorables tot i que van reclamar la necessitat d'aconseguir el màxim consens entre totes les parts implicades.

Les tres centrals hidroelèctriques es construirien entre Garcia i Riba-roja d'Ebre, entre Benifallet i Miravet, i entre Amposta i Tortosa; disposarien d'un assut d'escullera amb resclosa per a la navegació, escala de peixos i pas de canoes; i no representarien cap cost per a les administracions perquè la inversió aniria a càrrec de les empreses elèctriques promotores. L'estudi també proposa la construcció de vuit nous embarcadors, 12 miniports esportius, dos ports esportius i cinc ports amb marina seca, que en total significaria una inversió de 39 milions d'euros.

-Aquesta amenaça fa més de quaranta anys que plana pel tram baix de l'Ebre. Ja no saben com exprimir més al riu. Les ancluses i l'escala de peixos ja ho van prometre quan van fer lo pantà de Mequinença. Tu les has vist ? ...Mireu el reportatge de l'Enric de Toi i sabreu com va acabar la navegació per l'Ebre.

-Prou agressions al riu. La navegació fluvial és una farsa. !!!