lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de desembre, 2007

M'han dit que us digui ...

Montilla admet "certa desmoralització col·lectiva" però anima a superar les dificultats amb "voluntat constructiva" i sense "victimisme" El president de la Generalitat, José Montilla, ha admès aquest diumenge en el tradicional missatge de Cap d'Any que a Catalunya hi ha una "certa desmoralització col·lectiva" a causa del "complicat any que deixem enrere" però ha animat els catalans a superar els problemes "amb voluntat constructiva" i sense "victimisme".

"Aquesta actitud, tota sola, no arregla res i no ens ajuda, per més justificada que pugui estar. No es construeix res des de la queixa i l'autocontemplació de les dificultats. La superació dels problemes vol energia i determinació", ha comentat.

En el seu discurs, Montilla també fa referència a altres reptes de la societat catalana, com el creixement de població i l'educació, a més de la millora inversora "perquè els serveis públics funcionin més satisfactòriament" i Catalunya sigui "EL MOTOR D'ESPAÑA".

Respecte a les inversions a Catalunya, Montilla ha dit que des de la Generalitat i el govern espanyol s'està invertint com mai s'havia fet, i s'ha mostrat convençut que amb aquesta millora els serveis "funcionaran més correctament". També ha recordat que l'any 2006 es va aprovar l'Estatut, enguany s'ha començat a desplegar i el 2008 s'haurà de negociar un nou sistema de finançament, "que no serà un procés fàcil ni ràpid".

El president català creu que els recursos que demanen són "necessaris i justos" i ha manifestat que "Catalunya vol seguir sent EL MOTOR D'ESPAÑA". "Cal que tots treballem amb el convenciment que hi ha un horitzó, ambiciós i possible, cap al qual ens dirigim. Hem de fer confiança en el futur i en les nostres possibilitats", ha afegit.

-Si el voleu sentir sencer, és responsabilitat vostra !!!

M.H.Montilla 301207 CATr