lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de desembre, 2007

Productes financers complementaris a la jubilació

El 37% dels treballadors catalans tenen productes financers complementaris a la jubilació, un 7% més que la mitjana espanyola. Malgrat tot, aquests percentatges estan encara molt lluny dels que es donen al Japó, on el 54% dels treballadors tenen plans de pensions privats, segons indica l'estudi que ha realitzat el Grup AXA.

Més de la meitat de la població enquesta considera que els ingressos després de deixar de treballar són "insuficients", tot i que confien en mantenir la seva qualitat de vida. En concret, els catalans estan convençuts de que hi haurà una reforma de la Seguretat Social als propers anys amb un augment en el nombre d'anys laborals i menys prestacions.

Tanmateix, les dades apunten que a Catalunya, com a la resta de l'Estat, els treballadors es preparen "poc i tard" i l'edat en la que els ciutadans comencen a pensar en garantir els ingressos per la jubilació se situa als 48 anys. Entre les raons que porten als treballadors a començar a estalviar destaquen el fet d'apropar-se a l'edat de la jubilació, els consells professionals de bancs i asseguradores, així com les reformes fiscals.