lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de desembre, 2007

Ridao diu que ERC és la força "més útil" del catalanisme d'esquerres a Madrid davant d'un PSC "desaparegut"

El portaveu d'ERC al parlament català, Joan Ridao, ha subratllat avui que ERC és la força "més útil" del catalanisme d'esquerres a Madrid davant d'un PSC "desaparegut en combat".

Ha replicat així l'entrevista al candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, publicada avui a La Vanguardia, on el democratacristià assegura que ERC "ha malgastat la seva capacitat decisiva a la política espanyola i a la catalana" i només ha aconseguit contribuir a la desafecció. "També gràcies a ells Catalunya no és respectada", afegeix el president d'UDC.

Ridao ha defensat que els catalanistes "progressistes" tenen en ERC la millor opció, mentre que els "conservadors" tenen a CiU. Ha acusat Duran de no haver "paït" que fa quatre anys ERC "trenqués el monopoli de la representació catalanista a Madrid", posant fi al "repartiment interessat d'influències territorials" entre PP i PSOE i les "dretes regionalistes catalana i basca".

El republicà ha fet balanç positiu de la primera meitat de la legislatura en qüestions com la derogació del Pla Hidrològic Nacional, la retirada de les tropes de l'Iraq, el retorn dels papers de Salamanca, la presència del català a Europa i l'"ofensiva en política social i drets individuals".

A més, ha recordat que els dos pressupostos que ERC va aprovar van aportar a Catalunya 400 milions més que el 2005 i 350 milions més que el 2006, davant d'un pacte entre PSOE i CiU sobre l'Estatut que ha suposat el final d'aquesta etapa "fructífera", segons Ridao.

El també candidat d'ERC a les generals ha recordat que CiU "ja ha exhibit sense complexos la seva equidistància entre PSOE i PP". "I com sempre, CiU pot acabar aliant-se amb uns i altres en benefici propi", ha agregat Ridao, que ha assenyalat que se li hauria de preguntar a Duran "per què vol implicar-se a la governabilitat d'Espanya i que especifiqui per què vol ministeris".

En aquest sentit, ha assegurat que si d'ERC depèn, el PP no governarà mai, cosa que Duran "no s'atreveix a dir". El vot a ERC és, segons la seva opinió, el vot "més útil" per evitar que governi el PP i per impedir una majoria absoluta del PSOE.