lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de gener, 2008

Cremant l'últim cartutxo !!!

Duran prepara una "dura negociació" de la investidura com a eix d'un pacte global amb el PSOE CiU posarà tot el carbó a la caldera en la negociació de la investidura de ZP, l’únic aspirant que tenen en compte els nacionalistes. Si hi ha acord, en unes converses que es preveuen dures i complexes, es podria formalitzar un pacte de govern. I si no és així, CiU votarà en contra del líder del PSOE, cosa que no significa donar suport a Rajoy. Duran ha fixat set condicions per votar la investidura de ZP.

Les mesures més importants són les relacionades amb l’autogovern. Duran demanarà el compliment de tres requisits: un calendari detallat per desplegar l’Estatut, la publicació de les balances fiscals abans de la investidura, i el compromís detallat per un model de finançament català, no supeditat únicament al Consell de Política Fiscal i Financera amb totes les autonomies sinó negociat, en part de forma bilateral, tal com preveu l’Estatut.

Els altres requisits fan referència a qüestions de programa: un acord marc sobre ensenyament, un altre sobre política econòmica i social, i un tercer sobre la família, així com mesures de qualitat democràtica. Aquest darrer aspecte es preveu també transcendental, ja que CiU hi pensa incloure matèries sensibles com la reforma de la llei electoral, per introduir la possibilitat d’una obertura de les llistes i el respecte a la candidatura guanyadora (amb efectes retroactius o no?)

-Com no guanyi el de valladoliz que presumeix de lleonès, el d'Osca que presumeix de catàlà es quedarà amb un pam de nassos !!!