lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de gener, 2008

Tant de misteri no ens deixava dormir !!!

Desvelat el text proposat pel jurat encarregat d'elegir una lletra per a l'himne espanyol. l'himne d'E 110108 COMr La lletra de l'himne d'Espanya proposada pel jurat encarregat d'elegir-la destaca en quatre estrofes els valors de la unitat dins de l'heterogeneïtat, la seva rica geografia, la llibertat, la democràcia i la pau.

El text va ser entregat ahir al Comitè Olímpic Espanyol (COE) pel president del jurat, Emilio Casares --catedràtic de Musicologia de la Universitat Complutense de Madrid--, encarregat juntament amb altres membres designats per aquest organisme esportiu i per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) de seleccionar una lletra entre les més de 2.000 cançons rebudes.

El text de l'himne, avançat avui pel diari Abc i confirmat a l'agència Efe per la SGAE, és el següent:

¡Viva España!

Cantemos todos juntos
con distinta voz
y un solo corazón.

Ama a la Patria
pues sabe abrazar,
bajo su cielo azul,
pueblos en libertad.

¡Viva España!
Desde los verdes valles
al inmenso mar,
un himno de hermandad.

Gloria a los hijos
que a la Historia dan
justicia y grandeza,
democracia y paz.

Una filtració al diari ABC ha engegat a rodar la presentació de la proposta de lletra per a l'himne espanyol que tenia previst fer el Comitè Olímpic Espanyol (COE) el proper 21 de gener. El president de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol (COE), José María Odriozola, ha expressat el seu malestar assegurant que li ha semblat "fatal" que s'hagi publicat la lletra de l'himne, perquè "estava molt zelosament guardada".

El COE, que ha engegat una campanya per dotar de lletra la Marxa reial amb la finalitat que els seus representants esportius la cantin en les competicions en què aquesta soni, tenia previst fer una estrena de la lletra durant la gala que el COE celebrarà a Madrid el 21 de gener, on s'esperava que Plácido Domingo cantés per primer cop la lletra.

Paulino Cubero, aturat de 52 anys, natural de Granátula de Calatrava (Ciudad Real), és l'autor del text que proposa el COE, que consta de quatre estrofes i que, segons l'autor, "reflecteix la pàtria tal com jo l'entenc".