lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de gener, 2008

Tresserras valora com a "error polític" i "greu falta moral" del govern espanyol la demora del retorn dels 'papers de Salamanca'

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha valorat com a "error polític" i "greu falta moral" la posició del govern espanyol, que dos anys després de l'aprovació de la llei encara no ha accedit a retornar els documents de Salamanca que encara són a l'arxiu.

Segons Tresserras, "la llei no estableix els requisits previs" a què al·ludeix el ministeri de Cultura i per tant no hi ha motius per endarrerir encara més el procés. Des de Cultura, aquest dimecres al matí s'ha posat a la disposició del públic, a través de la web, el llistat provisional de particulars, entitats i partits polítics que a hores d'ara encara tenen documentació confiscada durant la Guerra Civil i pendent de retornar.

En total, es tracta de 1.300 caixes de documentació que afecten 295 privats. I s'ha posat a disposició dels afectats un telèfon d'atenció i una adreça web perquè puguin fer les consultes sobre el procés.