lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de febrer, 2008

Aute: "Els nous cantautors són els rapers, gent amb intenció"

Aute 300108 CATr Aute-Aleluya N.1 Aute-Pasaba por aquí La setmana passada va ser a Barcelona per actuar al Palau de la Música, en el marc del festival BarnaSants. Luis Eduardo Aute té un públic fidel, que s’emociona amb el seu estil intimista. Per commemorar els seus 40 anys de carrera –el 1967 va gravar Aleluya n.1–, va fer un recital a Còrdova, terra del pintor Julio Romero de Torres i, per tant, «només en podia sortir un disc únicament amb cançons d’amor», explica el polifacètic artista.

Aute creu que la indústria discogràfica està desesperada. "En l’angoixa de la mort, desesperadament, ven productes en el suport que pugui. I, ara, el mitjà de distribució de les cançons són altres suports, els telèfons mòbils, els politons. Jo no tinc telèfon mòbil ni politons, però sembla que aquest és el camp d’acció de la indústria discogràfica pel que fa a supervivència. No actua gaire bé. Convertir una cançó en una cosa que sona en un telèfon és arribar a la màxima insensatesa", diu.

El fenomen d’autor intèrpret, afegeix, s’ha estès en tots els estils musicals. Moltes vegades dic que els nous cantautors són els rapers. Gent que fa rap, són autors d’uns textos llarguíssims, més o menys ben escrits alguns dels quals tenen una certa gràcia, intenció... Algunes cançons són absolutament dinamiteres. De la resta, tinc més empatia per uns que per altres, però no voldria donar noms".

Luis Eduardo Aute - Al alba