lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de febrer, 2008

L'Ebrebloc constata que en un any han irromput a la xarxa 186 blocs ebrencs

Ara hi ha 287 blocs en funcionament a la xarxa L'Ebrebloc 2008, la 2a edició de la trobada de blocaires ebrencs, va tancar ahir les portes amb la notícia de la consolidació de l'ebresfera, com es pot veure en l'augment del 184,16% de blocs fets a les Terres de l'Ebre. La presidenta de l'associació Blocaires Ebrencs, Carme Pla, va afirmar que la trobada va ser un èxit, amb una assistència superior a la de la primera edició. Segons Pla, l'objectiu ara és acabar de consolidar l'Ebrebloc i realitzar diverses activitats a altres llocs de l'Ebre.

Una de les darreres activitats que es van fer va ser la taula rodona sobre els blocs dels polítics, en què van participar Jaume Forcadell (ICV), Pere Muñoz (ERC), Francesc Sancho (CiU) i Joan Sabaté (PSC), tots ells blocaires. En el col·loqui es va parlar, entre altres temes, sobre el fet de permetre comentaris anònims als blocs ja que hi ha persones que s'aprofiten de l'anonimat per insultar. Sabaté va afirmar que ell no permet anònims al seu bloc, mentre que Sancho i Forcadell es van mostrar a favor. De fet, Jaume Forcadell va dir que prefereix permetre anònims perquè també hi ha qui fa bones aportacions amb un anònim.

El diputat de CiU al Parlament i alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho, va reconèixer ahir a la taula rodona de l'Ebrebloc que el seu primer contacte amb els blocs va ser amb la web de La Gallina. Es tractava d'un lloc web sorgit en plena polèmica pel pla hidrològic nacional en què es defensava de manera oberta el transvasament de l'Ebre cap a Castelló. A més a més, a La Gallina també hi havia continguts contraris a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i els socialistes. En aquell moment, a més, Sancho era delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre. Però aquesta no va ser l'única confessió de Francesc Sancho en la 2a trobada de blocaires ebrencs, ja que el diputat de CiU va afirmar que en els seus inicis polítics havia militat en el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), on va militar fins al 1977, després de la mort de Franco.