lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de febrer, 2008

Garzón ordena la suspensió d'activitats d'ANB i EHAK per un període de 3 anys

El jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón s’ha avançat a una futura il·legalització d’EHAK i ANB per part del Tribunal Suprem i ahir mateix va suspendre d’activitats totes dues formacions. La mesura és per tres anys, però la llei permet prorrogar-la fins a cinc. En tot cas, cap de les dues sigles podrà presentar-se a les generals del 9-M, una decisió ratificada pel Tribunal Suprem.

L’argument de Garzón per actuar contra les formacions basques és que considera que estaven al servei d’ETA i de Batasuna i que els membres d’aquests partits estaven a punt d’integrar-se a l’organització terrorista.

Les interlocutòries de Garzón contra EHAK i ANB –de 200 folis cadascuna– estenen la teoria que tot en el món abertzale amb projecció pública és ETA i que la seva activitat està dirigida exclusivament a donar suport polític i econòmic a la cúpula etarra i als dirigents de la il·legalitzada Batasuna, tots ells actualment a la presó.

El govern espanyol, a través de la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, va expressar respecte i satisfacció per la mesura impulsada per Garzón i va apuntar que la suspensió serà garantia perquè cap de les dues formacions estigui present a les generals.