lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de febrer, 2008

Els professors faran vaga aquest dijous contra la futura llei d'educació de Catalunya

Els principals sindicats d'educació asseguren que la manifestació unitària de demà contra aquesta normativa en diferents ciutats catalanes serà "molt massiva".

La portaveu del sindicat majoritari al sector, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha vaticinat en unes declaracions que el seguiment de la vaga superarà el 85% a primària i que pot arribar al 100%, mentre que a secundària rondarà entre el 60% i el 70%.

Cañadell confia que la manifestació, a la qual està cridada tota la comunitat educativa no universitària, serà "molt massiva", ja que tindran també el suport dels sindicats d'estudiants. "Als instituts on els professors no facin vaga, la faran els alumnes, que aniran a la manifestació", ha assegurat.

Les manifestacions unitàries se celebraran simultàniament a les 12 hores a les quatre províncies catalanes. A Barcelona tindrà lloc a la plaça Universitat; a Lleida, als serveis territorials d'Educació (carrer Pica d'Estats); a Girona, a la seu de Governació (Jaume I) i, a Tarragona, hi haurà dues manifestacions, una a la ciutat, a la plaça Imperial Tarraco, i una altra, a Tortosa, davant dels serveis territorials d'Educació.

El conseller d'Educació, eMaragall, no baixa del burro i ha advertit en declaracions a TV3 que els sindicats no poden plantejar les seves demandes "com una amenaça" i els ha recordat que "les lleis no es negocien amb ningú sinó que les aprova el Parlament" i els avisa que no els necessita per tirar endavant la llei. Com Joan Palom, jo me lo guiss, jo me lo comm.