lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de febrer, 2008

Miravet, Móra d'Ebre i la Serra d'Almos tindran Internet de banda ampla

El departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat una estació base, situada a Falset, que dóna servei a diversos municipis del Priorat i de la Ribera d'Ebre. L'estació base que s'ha activat permetrà que uns 6.000 habitants dels municipis de Miravet (al nucli de Miravet), Móra d'Ebre (al nucli de Móra d'Ebre) i Tivissa (al nucli de la Serra d'Almos) puguen connectar-se a Internet amb banda ampla. El projecte Banda Ampla Rural vol garantir les possibilitats de connexió a Internet per a tots els ciutadans de Catalunya amb independència de la població on visquen, segons informa Governació.

El projecte s'estructura en diverses fases. La primera ha inclòs les entitats de població de més de 100 habitants i caps de municipi que no disposen de servei ADSL de l'Alt Pirineu i Aran, les comarques de Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La segona fase engloba les comarques de Barcelona, Girona i Catalunya Central i preveu igualment la cobertura de nuclis de població de més de 100 habitants i caps de municipi que no disposen d'ADSL.

Segons Governació, el servei d'aquestes fases serà totalment comercialitzat enguany per l'empresa adjudicatària, Iberbanda (www.iberbanda.cat), que és la responsable de desplegar aquesta xarxa arreu de Catalunya.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que "dotar d'internet d'alta velocitat municipis com Miravet, Móra d'Ebre i Tivissa és clau per aconseguir la cohesió territorial del país".