lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2008

Moratinos adverteix que Espanya no acceptarà la declaració d'independència unilateral de Kosovo

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha advertit aquest divendres que "Espanya no pot acceptar declaracions unilaterals d'independència", en referència a la possible proclamació d'independència que el govern de Kosovo està disposat a fer aquest cap de setmana encara que no tingui el suport internacional.

Des de Còrdova, on s'ha reunit amb el seu homòleg del Paraguai, Moratinos ha assegurat que el govern espanyol es regirà pel respecte "total i absolut a la legalitat internacional", i aquesta serà la posició que exposarà dilluns en el consell de ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea. A Espanya, ha afegit, "no li agraden les declaracions unilaterals d'independència que no tenen el suport de la legalitat internacional", i aquesta decisió no canviarà "siguin quins siguin els esdeveniments d'aquest cap de setmana".

El Parlament de Kosovo ha aprovat aquest divendres una moció que permet adoptar en 24 hores les lleis necessàries per proclamar la independència supervisada d'aquest territori que, actualment, té l'estatus de província autònoma de Sèrbia i on hi viuen una majoria d'albanesos. La Unió Europea ha ajornat la seva decisió fins al consell de ministres de dilluns, tot i que aquest dissabte hi enviarà la missió civil que hauria de supervisar el procés.

Mentrestant, però, a Prístina continuen els preparatius per celebrar la proclamació d'independència, que estava prevista inicialment per al diumenge, malgrat que oficialment el govern kosovar no vol confirmar la data.