Josep-Lluís Carod-Rovira ha renunciat a la presidència d'Esquerra, però ja ha alçat la veu en diverses ocasions per advertir als qui tenen intenció de bandejar-lo com a pròxim candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat que no els ho pensa posar fàcil. L'encara número 1 del partit i vicepresident del govern ha agafat la bandera del 2014 i no pensa deixar-la mentre pugui.
Demà mateix el president d'Esquerra exposarà davant d'un centenar de quadres territorials el seu full de ruta fins a la celebració de la consulta que proposa, amb la intenció que s'estengui entre la militància, sigui acceptat i deixi d'interpretar-se com una improvisació de salvació personal davant la imminència del congrés republicà. Aquest full de ruta inclou des de debats oberts fins a una consulta popular i el referèndum.
Carod, que presentarà el projecte a la Casa Elizalde de Barcelona, va decidir apartar-se de la cursa per la presidència d'ERC i mantenir-se com a número 2 de l'executiu català, per si van mal dades. I és precisament des de l'executiu que té intenció de disputar la candidatura que realment valora, la de cap de cartell, a Joan Puigcercós, que aspira a presidir el partit i a ser el pròxim candidat als comicis al Parlament. Des de fa aproximadament un any Carod ha començat a fer el que no havia fet mai, recórrer el territori i establir contacte amb la militància.
Conscient que hi ha poques coses més llamineres per a la militància de la formació independentista que l'horitzó d'un referèndum d'autodeterminació, i fruit, precisament, d'aquestes trobades territorials, Carod ha decidit posar en marxa una sèrie d'actes per dotar de contingut la bandera del 2014, que si li servís per guanyar les primàries per ser el pròxim candidat d'ERC, sens dubte, seria el plantejament amb què es presentaria a les eleccions.
Carod, que de moment no té previst abordar el debat de les aliances postelectorals amb què s'hauria de concretar el projecte, proposa engegar un debat nacional "que culmini el 2014 en uns estats generals de Catalunya". Aquest debat hauria de tenir lloc amb actors polítics, laborals i associatius.
Segons el full de ruta de Carod, amb una majoria parlamentària a favor de la consulta, la cambra hauria de convocar una consulta per establir una nova relació amb l'Estat, com a Escòcia o al Quebec. També proposa un grup parlamentari a Madrid i a Estrasburg i el referèndum final.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada