lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de març, 2008

Carretero: "Em veig més candidat a la presidència d'ERC que a la secretaria general"

L'exconseller i líder del corrent crític d'ERC Reagrupament.cat (RCat), Joan Carretero, ha afirmat avui que es veu "més candidat a la presidència que a la secretaria general" del partit, després d'anunciar que presentaran candidatura a la direcció al Congrés Nacional d'ERC avançat per a mitjans juny per la caiguda electoral de la formació.

En una entrevista, ha explicat que serà una assemblea dels membres de RCat la que decidirà qui opten als càrrecs de secretari general i president, que se sotmetran a votació de la militància d'ERC en una jornada de primàries prèvia al Congrés.

"Pel meu perfil, i pel partit que imagino, em veig més candidat a la presidència que a la de secretari general", ha subratllat Carretero, que ha dit estar disposat a compaginar l'exercici de la seva professió de metge a Puigcerdà (Cerdanya) amb eventuals càrrecs a ERC, de la mateixa forma que "una persona pot ser president o secretari general (d'ERC) i alhora vicepresident d'un govern o diputat", en al·lusió a Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós.

El que sí ha assegurat amb rotunditat és que "mai" ocuparà un altre càrrec institucional, "ni a cap Ajuntament ni a la Generalitat ni a cap altre lloc".

A més, el líder d'RCat ha considerat que una vegada s'hagin pronunciat els militants republicans sobre la nova direcció del partit, "guanyi qui guanyi, hauria d'oferir representació a l'Executiva als altres sectors".

S'ha referit així tant a RCat com a l'altre corrent crític d'ERC, Esquerra Independentista, liderada pel diputat Uriel Bertran --que també presentarà candidatura al Congrés--, com també als sectors pròxims a Carod i a Puigcercós, que pugnen alhora entre ells pel control del partit.