"No podem descartar un boicot a les Olimpíades. Volem que els Jocs se celebrin amb èxit, però no si el preu per a això és el genocidi cultural dels tibetans del que parla el Dalai Lama", ha dit el polític conservador, en declaracions que publica demà el dominical Bild am Sonntag.
"Pequín ha de decidir-se i negociar immediatament amb el Dalai Lama. Si no hi ha senyals d'acostament, consideraré legítim les iniciatives de boicot", ha afegit Pöttering.
Més encara. El president del Parlament ha anunciat que dimecres que ve s'abordarà la situació del Tibet en la càmera europea i ha afirmat que aconsellarà a "els països de la UE" que "es pronunciïn amb una sola veu per la defensa dels Drets Humans".
Pöttering ha recordat que la Xina és "un important soci per a Europa en qüestions com defensa mediambiental" i ha destacat la importància de la cooperació en "interès mutu".
Ara bé, "el poble tibetà no ha de ser sacrificat en nom d'això, perquè perdríem la nostra autoestima", ha conclòs el polític, de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera Angela Merkel.
El govern de Berlín ha emplaçat al xinès a donar comptes del que ha succeït en Tibet. Segons el ministre d'Afers exteriors, Franz Walter Steinmeier, la Xina ha de ser més oberta amb l'opinió pública, sobretot amb vista als Jocs Olímpics.
"Fer espectacles brillants per a la televisió mentre en el propi país regna el caos és quelcom que ja no pot funcionar avui dia", ha recalcat Steinmeier, en declaracions al diari Bild.
Les declaracions de Steinmeier es produïxen en un moment en què Alemanya acaba de tornar a una certa normalitat en les seves relacions amb la Xina després de les tensions sorgides amb motiu de la reunió de Merkel i el Dalai Lama, l'any passat.
La reunió en la Cancelleria havien molestat a Pequín que durant mesos va evitar tot contacte amb representants del govern alemany.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada