lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de març, 2008

Esquerra acusa CiU de sentir-se "còmode" amb els carrers amb nom franquista d'Amposta

El grup municipal d'Esquerra a Amposta no dóna "per mort" l'intent de canvi de nom dels carrers Ruiz de Alda (fundador de Falange) i García Morato (aviador franquista) tot i el resultat advers de la consulta veïnal feta a aquest respecte. Marta Cid, portaveu del grup municipal d'ERC-EA, ha informat a l'AVUI.cat que el seu grup continuarà defensant el canvi de nom amb la presentació, ben aviat, d'una sol·licitud que demanarà "un informe de secretaria on es faci constar quan es va decidir donar els noms dels carrers i per quin motiu". Amb aquesta acció, Cid considera que es podrà arribar al fons de la qüestió: "Suposo que a l'acord hi trobarem l'exaltació de franquisme" que va motivar atorgar el nom dels carrer a dos representants del franquisme.

Cid considera que la consulta als veïns no es correspon amb el concepte "de participació ciutadana" que defensa el seu grup municipal, sinó que respon a una maniobra de l'ajuntament, governat per CiU amb majoria absoluta, per "traslladar la responsabilitat als veïns". Segons l'exconsellera d'Educació, CiU "se sent còmode amb aquests noms i ja els va bé que continuïn a Amposta", i és per això que ha passat la responsabilitat als veïns "sense donar-los cap facilitat".

La portaveu d'ERC també considera que els "pocs veïns que han votat" han decidit "en funció de les possibles molesties" que els podria causar el canvi de nom, no per l'origen del nom del carrer, i ha afegit que l'Ajuntament hauria d'haver informat de tots els tràmits necessaris i s'hauria d'haver posat a disposició dels veïns per agilitzar-los. "En una legislatura marcada per la llei de la memòria històrica, la postura de CiU és realment flagrant", ha conclós Cid. lo carrer del riu: L'Ajuntament d'Amposta mantindrà els noms franquistes de dos carrers després que els veïns s'hagin pronunciat en contra del canvi.