lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2008

L'Ajuntament d'Amposta mantindrà els noms franquistes de dos carrers després que els veïns s'hagin pronunciat en contra del canvi

L'Ajuntament d'Amposta mantindrà la denominació dels carrers Ruiz de Alda (un dels fundadors de Falange) i García-Morato (militar i aviador feixista) després que la majoria dels veïns que han respost a la consulta efectuada per la regidoria de Participació Ciutadana s'hagin pronunciat, en tots dos casos, en contra del canvi de nom.

Els veïns contraris (32 sobre un total de 63 domiciliats, en el primer cas, i 19 sobre 57, en el segon) han adduït, sobretot, problemes econòmics i legals que els reportaria un canvi de denominació. El sondeig, que es va dur a terme entre el veïnat mitjançant l'enviament d'una carta i un formulari de resposta a finals del passat mes de febrer, va ser impulsada per una moció al ple del grup municipal d'ERC-EA, que juntament amb el PSC, també a l'oposició, havien reclamat en diverses ocasions una revisió del nomenclàtor dels carrers per substituir els noms relacionats i imposats per la dictadura franquista. -Però, a què juguem? A fer referendumets? De referèndum, només en volem un!