lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2008

CiU demana crear una comissió per controlar els plans del govern sobre l'aigua

CiU proposa crear una comissió parlamentària per controlar les actuacions i polítiques públiques del govern de la Generalitat en matèria de proveïment d'aigua i verificar si s'està planejant algun transvasament.

El diputat de CiU i exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha interrogat el govern català sobre si l'aparició d'estaques de fusta a la zona de Prats i Sansor, a la comarca gironina de la Cerdanya, són un indici que s'està preparant un transvasament del Segre.

Les estaques són elements col·locats en el territori aparentment per a preparar l'obra de transvasament que, segons CIU, impulsa el govern malgrat no confirmar-ho. "Transvasar (aigua del Segre al Llobregat) amagant-ho als ajuntaments, als propietaris de les finques i al Parlament, que jo sàpiga, no és nova cultura de l'aigua", ha retret el diputat i exconseller de Medi ambient de CIU Ramon Espadaler. Per això, ha reclamat" màxima serenitat, mínim dogmatisme" i "màxima despolitització" de la gestió de l'aigua per a donar solucions als problemes de proveïment.