lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de març, 2008

Fracassa l'hissada d'una megabandera a Cadis

La pluja d'última hora va perjudicar dimecres l'ostentació patriòtica que l'Ajuntament de Cadis, governat pel PP, pretenia fer hissant una macrobandera espanyola de 73 metres quadrats. Resolt el contratemps, l'ensenya lluirà de forma permanent per recordar que aquesta ciutat andalusa va ser el bressol de la primera Carta Magna, coneguda popularment com la Pepa.

La bandera, que és la meitat de gran que la bandera emplaçada a la plaça madrilenya de Colón i porta el lema Cádiz ciudad constitucional, havia de lluir des del 19 de març, dia que es compleix el 196è aniversari de la proclamació de la norma, a 22 metres d'altura en un dels illots reguladors del trànsit de la cèntrica plaça de Sevilla, a poca distància d'edificis oficials com la Diputació o el mateix consistori. No obstant, la pluja va fer que la tela quedés xopa i dupliqués el seu pes de 17 quilos, i va acabar esquinçant-se a l'hissar-la massa ràpidament. Ara, els gaditans hauran d'esperar 10 dies per veure- la onejar.

La iniciativa ha sorgit de l'equip de govern que lidera des de fa 13 anys la popular Teófila Martínez, l'alcaldessa més votada en les convocatòries municipals dels anys 2003 i 2007. Es tracta d'un dels actes previstos en la denominada Setmana Constitucional.